Smak:Ett friskt, torrt och fruktigt vin med inslag av citrus, gröna äpplen, krusbär, svartvinbärsblad och passionsfrukt på 100 % sauvignon blanc. Regionen Friuli är kanske mest känt för sina krispiga vita viner, mycket på grund av sitt kontinentala klimat och sina svalare nätter. Detta vin är ett lysande exempel för att illustrera vad regionen har att erbjuda. Vinmusten har varit i kontakt med druvskalen i kall temperatur (även kallad kallmaceration) över en natt för att få ut så mycket aromer som möjligt. 20 % av vinet har lagrats på ekfat under 3 månader. Vi rekommenderar att dricka vinet till en god sparrisrisotto!Producenten:Ca’ di Rajo startades år 2005 av de tre bröderna Simone, Alessio och Fabio vars filosofi är att göra moderna viner från en fascinerande historisk plats. Man finner vingården på 110 HA mitt i ett antal medeltida kvarlämningar som Conegliano till Oderzo, Chiesetta del Carmine, samt the Tower of Rai. Ca’ Di Rajo är också känd för sin prosecco samt röda viner. Bröderna har valt att använda sig av jorden som alltid levererat bra förmåner för vinmakande men sedan satt sin egen tolkning på vinmakandet för att ta vinerna till en ny nivå. Detta har gjorts i samarbete med vinmakaren Luca Bagarolo.

Faktaruta

Producent:Ca’ di RajoAlkohol:12,5 % ol.Region:Friuli-Venezia GiuliaDruvor:100 % sauvignon blancStorlek:750 mlÅrgång:2020Artikel:2148Pris:99 krKöp på Systembolaget

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:109 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:159 kr
Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.
Artikel:2298Pris:139 kr