Traditionell och mycket utsökt Sauvignon Blanc i Loire-stil med druvor från världens högst belägna och coolaste vingårdar!

PRODUCENTEN

Det som är så speciellt med WO Piekenierskloof är att det är den högst belägna vinregionen i Western Cape i Sydafrika om ligger ungefär mellan 600 - 800 meter i ett ganska coolt klimat och i den delen av bergskedjan som bildades mellan Karoo och Atlanten. Här finns en sandsten, skifferjord och en liten mängd lera., en jordmån om är helt perfekt för att odla Sauvignon Blanc.
Den kände producenten Tierhoek är definitivt en av de högst belägna Sauvignon Blanc vingårdarna i Sydafrika på hela 760 meters höjd över havet och har och den enda funktionella vinkällaren i hela Piekenierskloof.
Svala nätter luckras upp av varma dagar. Området är ett av de mest soliga områdena på jorden och som ger förutsättningar för druvan Sauvignon Blanc att verkligen frodas i sitt revir och vinerna blir extra fruktiga och saftiga.
Tierhoek grundades 2001 och har vinodlingar på 16 ha. Namnet Tierhoek betyder ”vid en bergsvägg Leopardens hörna” och syftar på leoparder som fortfarande finns i området idag och som strövar omkring i ett hörn vid en bergsvägg i närheten.
Den inflygande vinmakaren är Roger Burton. Roger har arbetat för Tierhoek sen 2006 med betoning på terroirdrivna viner. När Roger inte är på plats, ansvarar gårdschefen, Ryno Kellerman, och källarmästaren, Basie Snyers, för vinproduktionen. Man odlar Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Chardonnay, Grenache, Syrah och Mourvedre.

SMAK

Torr, fin och fruktig Sauvignon Blanc med subtila och eleganta smaker av gröna vinbärsblad, tropisk, syrlig passionsfrukt och mysig småblommig mineralitet som fyller gommen ändå till sista klunken. En snygg Sauvignon Blanc som inte kan jämföras med någon annan Sauvignon Blanc. I äkta fransk Loire-stil är det ett vin som visar upp alla druvans bästa egenskaper i en och samma flaska. Ett moget vin med härliga dofter och intensiva, harmoniska och fina aromer en en frisk och saftig final. Passar utsökt att serveras till en mångfald av rätter som spänner från fisk och skaldjur till en läcker krämig pasta.

FAKTARUTA
  • Namn på vin: Tierhoek Sauvignon Blanc
  • Typ av vin: Vitt Vin
  • Alkohol: 14 % Vol.
  • Område: WO Piekenierskloof, SA
  • Druvsammansättning: Sauvignon Blanc
  • Förpackning: 750 ml
  • Förslutning: skruvkork
  • Systembolaget Artikel nr: 6468-01
  • Pris: 139 kr
Beställ

ANDRA PRODUKTER I SORTIMENTET

This entry was posted in . Bookmark the permalink.