Cardinal American Dry Gin från Southern Artisan Spirits (SAS)
Smak:Cardinal American Dry Gin är en läcker, ekologisk och torr och amerikansk ”small-batch” gin i en modern stil. En distinkt och annorlunda gin som produceras av Southern Artisan Spirits (SAS). Denna aromatiska gin vågar att ta ett steg ifrån den traditionella smaken av enbart enbär utan är gjort på ett hemligt recept som i stort baserar sig på 11 olika krydd- och örtväxter som bland annat grönmynta, kardemumma, lakrits, fänkål, koriander, apelsinskal, aprikoskärnor, nejlika – och enbär. Cardinal American Dry Gin har destillerats under fyra dagar i små fat innan det buteljeras sedan för hand. De olika botaniska ingredienserna producenten använder sig av ger drycken dess unika karaktär.Producenten:Southern Artisan Spirits (SAS) ligger vid foten av Blue Ridge Mountains, i en stad som kallas Kings Mountain i North Carolina, USA. Kings Mountain var den första byn i USA som röstade sig lagligt torr (oktober 1874). Men under senare hälften av 1900-talet fanns många destillerier i samma län som Kings Mountain. SAS är det tredje lagliga destilleriet i delstaten North Carolina. Tvillingbröderna Alex och Charlie Mauney grundade Southern Artisan Spirits (SAS) 2010.
Faktaruta
Producent:Southern Artisan Spirits (SAS)Alkohol:42 % ol.Region:Blue Ridge MountainsDruvor:enbär, kryddor och örterStorlek:700 mlArtikel:367Pris:399 kr

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:109 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:171 kr