Domaine des Pasquiers från Domaine des Pasquiers
Smak:Domaine des Paquiers Plan de Dieu är ett ekologiskt, fylligt vin med en markant doft av röda bär samt örter. Dessa dofter bär även över till smaken av vinet som har en ren fruktdriven karaktär med en lång eftersmak.Producenten:Egendomen Domaine des Pasquiers grundades av den nuvarande ägarens farfar, Paul Lambert. I början var fokus på jordbruk samt får; och vinodling var bara en komplementär aktivitet. Grundaren var en av de första att byta ut hästar mot traktorer och på 60-talet expanderade han vinproduktionen genom fler tankar och större vingård i Sablet. Bröderna Jean Claude och Philippe, båda födda på 80-talet, gjorde stora förändringar under 2000-talet genom att byta ut druvor. Grenache byttes delvis ut mot syrah för dess aromatiska finess och till mourvèdre för tanninstrukturen druvan medför. Från och med 2010 har vingården genomgått ekologisk omvandling. Nu är det Philippes son Matthieu som är verksam på gården och deras mål är att producera fruktiga, friska viner med lång eftersmak.
Faktaruta
Producent:Domaine des PasquiersAlkohol:14 % ol.Region:Côtes du Rhône , Côtes-du-Rhône-VillagesDruvor:60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Storlek:750 mlÅrgång:2020Artikel:2298Pris:159 kr

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:129 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:187 kr