Joven Heredad De Berganzo från Herederos Bello Berganzo
Smak:Ett mycket lätt, ungdomligt och friskt rödvin med fräscha, fruktiga inslag av mörka körsbär, blåbär, hallon och viol kryddat med färsk mejram. Lättdrucket sipp vin eller serveras till ljusa kötträtter eller vegetarisk mat.Producenten:Herederos Bello Berganzo grundades av Marino Bello och hans fru Isabel Berganzo och bodegan har funnits i familjens ägo sedan generationer och idag ägs den av sönerna Angel, Juan Carlos och Jose Antonio. Själva vineriet är från 1200-talet och är ett ’calado’, vilket betyder att det ligger under jord. Här odlas de röda druvorna Tempranillo, Graciano, och Garnacha samt de gröna Viura, Malvasía och Verdejo. Druvorna till detta joven-vin kommer från 50 år gamla druvstockar på vingårdar som ligger mellan bergskedjan Sierra Cantabria och floden Ebro och vinstockarna är ca 50 år gamla.
Faktaruta
Producent:Herederos Bello BerganzoAlkohol:14 % ol.Region:Rioja DOCDruvor:90% Tempranillo och 10% ViuraStorlek:750 mlÅrgång:2020Artikel:2113Pris:99 kr

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:129 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:187 kr