Vidiano
Smak:Vidiano är både namnet på vinet och druvan det gör på, en druvsort som nästan bara produceras på ön Kreta! Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken. Passar utmärkt till vegetariska rätter och grillad fisk! Producenten:Familjevingården Idaia Winery med vinmakaren Laderos Vasilis i spetsen har har tagit sitt namn från den grekiska mytologin och Zeus fru Idaia. Zeus ville hylla sin fru och döpte därför ön Kreta till just Idaia. På firman jobbar även OenologernVolitaki Calliope. Man strävar alltid efter att skapa högkvalitativa viner med mycket kärlek och unikt stil och speglar Kretas terroir och deras inhemska druvor. Produktionen är cirka 140 000 flaskor per år och ett vingårdsbesök rekommenderas varmt om ni ska besöka ön!

Faktaruta

Producent:Idaia WineryAlkohol:13% ol.Region:KretaDruvor:100 % VidianoStorlek:750 mlÅrgång:2021Artikel:4692Pris:109 krKöp på Systembolaget

Relaterade produkter

Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:171 kr
Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.
Artikel:2298Pris:139 kr
Fransac XO

Fransac XO

Fransac XO har en kraftfull och livlig konjak med doft av ljuvliga aromer från det välrenommerade konjakshuset Roullet Fransac.
Artikel:226-01Pris:599 kr