Chianti Il Drago e la Fornace från Il Drago e la Fornace
Smak:Chianti DOCG har en specifik druvkomposition och det är den gröna och syrligt fruktiga druvan Trebbiano (10%) som kompletterar den traditionella blå mustiga Sangiovese och ger denna goda Chianti DOCG en mycket trevlig och lättsam vinprofil. Fräscha och fruktiga toner visar hur eleganta de fina toscanavinerna verkligen kan vara. Röda, mogna bär möter en snygg, inbunden syra. Vinet är inte fatlagrat och har därför fått en subtilitet, sötma och elegans som passar till pizza och pasta, små crostini med svamp eller salumi med fänkål.Producenten:Chianti anses av många att var det absolut vackraste området i Toscana och vinregionen sträcker sig allmänhet över provinserna Florens och Siena och erbjuder ett unikt landskap med gröna, mjuka kullar täckta med stora fält av vingårdar, pittoreska olivlundar och små karakteristiska stenbyar. Det är här, i den centrala delen av Toscana och det geografiska området och appellationen Chianti DOCG ligger och på de terrasserade kullarna, mellan av dalarna och floderna, hittar vi producenten, Il Drago e la Fornace. Mitt i hjärtat av Toscana och nära Arezzo, Florens, Pistoia, Pisa, Prato och Siena. Här produceras en säregen och helt unik stil av Chianti där en procentdel gröna druvsorter ingår, som man gjorde Chianti under antiken, för att vinerna ska bli fräschare och lite fruktigare. Det ganska unga vinföretaget som omfattar över 200 hektar vingårdar grundades förra året och ägs av Pietro Mattia Pocci ch man odlar Sangiovese, Cabernet, Chardonnay and Vermentino. Vinodlingarna är placerade i olika ställen, vid höjder som varierar från 300 till 500 meter över havet med en jordmån som består av marl och lera – extra fördelaktigt för druvan Sangiovese som ger viner med en skön elegans och fin fruktighet. Bara under några år har Il Drago e la Fornace samlat på sig en hel del framgångar, inklusive guldmedaljör Carbonaie-vinet vid Wine & Siena 2017, ett arrangemang som arrangeras av Merano Wine Festival.
Faktaruta
Producent:Il Drago e la FornaceAlkohol:12 % ol.Region:Chianti DOCGDruvor:90% Sangiovese, 10% TrebbianoStorlek:750 mlÅrgång:2020Artikel:2074Pris:99 kr

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:129 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:187 kr