Smak:Hantverksölet Zwickel Urban Chestnut är ett ofiltrerat och opastöriserat Zwickel Kellerbier i äkta bayersk pilsnerstil med en ljuvlig aromatisk och maltig smak av frisk citrus som blandas med toner av nybakad surdegsbröd, lägg därtill några pigga kryddor och en honung. Jästfällningen som är kvar i ölet ger denna pilsner en fylligare smak och en mjuk och trevlig karaktär med en fin mousse på toppen. Mysig maltig doft av citron, bröd och klöverblommor.Producenten:Urban Chestnut Brewing Company (UCBC) är ett okonventionellt samtidigt som det också är ett traditionsorienterat bryggeri av hantverksöl. De kallar deras unika bryggfilosofi Beer Divergency—a ‘new world meets old world’ (sv. Öldiversitet "en ny värld möter gamla världens bryggning") där UCBC ger ölkonsumenten en annorlunda väg att utforska världarna av moderna amerikanska hantverksöl (bryggeriets serie med namn Revolution) och traditionerna för klassisk europeisk bryggning (deras serie Reverence) samt små partier öl bryggda i bayersk stil (deras serie Hallertauer där Zwickel Kellerbier ingår). Detta Zwickelbier produceras genom avkoksmashing-metod. Man kokar en del av mäsken för att öka komplexiteten av maltigheten i den färdiga ölen. Ölen jäser i öppna jäsningstankar, vilket gör att den kan få sin mycket typiska, mjuka karaktär. Bryggeriet bildades 2010 i St. Louis, USA. I januari 2015 öppnade de deras tyska bryggeri i bryggmästaren Florian Kuplents hemland i Bayern. Wolnzach, en liten stad belägen i världens största humleproducerande region, Hallertau, är nu hemmet för Urban Chestnut Hallertauer Brauerei, där de producerar deras tredje serie öl; Hallertauer-serien: små partier av bayersk öl bryggda på närodlade ingredienser.

Faktaruta

Producent:Urban Chestnut Brewing Company (UCBC)Alkohol:5 % ol.Region:Tyskland, BayernDruvor:Pilsner- och karamellmalt, humle: Hallertauer Mittelfrüh och Hallertauer PerleStorlek:500 mlArtikel:1393Pris:22:90 krKöp på Systembolaget

Relaterade produkter

Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:159 kr
Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.
Artikel:2298Pris:139 kr
Fransac XO

Fransac XO

Fransac XO har en kraftfull och livlig konjak med doft av ljuvliga aromer från det välrenommerade konjakshuset Roullet Fransac.
Artikel:226-01Pris:599 kr