Chateau Mayne Lalande från Château Mayne Lalande
Smak:Château Mayne Lalande 2012 är ett klassiskt Bordeauxvin med en rund och komplex karaktär. Elegant, fruktigt med en rik och kraftfull näsa och toner av mogna mörka bär. En mysig örtighet som kompletteras harmoniskt av en mjuk vaniljton från fatlagringen. Vinet smakar passion och känsla med sammetslena tanniner, bra stammina och välbalanserad kropp. Mycket vacker längd och med en snygg lång, trevlig finish. Château Mayne Lalande passar till nötkött, anka och vilt.Producenten:Idylliska vingården Château Mayne Lalande i Bordeaux drivs sedan 1982 av vinmakaren Bernard Lartigue och egendomen har varit i familjen Lartigues ägo sedan sex generationer. Det var också han som skapade namnet ”Château Mayne Lalande” efter orten där familjen bott sedan länge. Här finns även ett hotell "Les Cinq Sens du Château Mayne Lalande". Bernard är en sann vigneron som sköter sina vingårdar med respekt för naturen och enligt biodynamiska metoder på en jord som består av grus, kisel, lera och kalksten. Han beskrivs som en nyskapande och utvecklande vinmakare i Listrac där Château Mayne Lalande ligger samt hans andra vingård, Château Myon de l'Enclos i appellationen Moulis. Druvorna till vinet Chateau Mayne Lalande odlas inom appellation AOP Listrac-Médoc på Vänstra Stranden i Médoc, Bordeaux. Här skapar man mycket eleganta viner som har en lång lagringsduglighet. Upp till 20 år för detta vin. Bernard odlar Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot och Cabernet Franc, vilket också är den druvsammansättning som finns i Château Mayne Lalande. Vinet har lagrats på franska ekfat i 16 månader.
Faktaruta
Producent:Château Mayne LalandeAlkohol:13 % ol.Region:AOP Listrac-MédocDruvor:60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Petit Verdot, 5% Cabernet FrancStorlek:750 mlÅrgång:2015Artikel:2111-01Pris:189 kr

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:109 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:171 kr