Driefontein Syrah från Longridge Wine Estate
Smak:Druvorna från den delikata och veganvänliga Driefontein Syrah 2015 eller Shiraz som man kallar druvan för här, växer på vinstockar på en uråldrig, gammal granitjord på berget Helderbergs sluttningar. Ett single vineyard och biodynamiskt vin är mycket fruktigt, fullt av mogna mörka bär och frukter som björnbär, mörka plommon, moreller och svarta vinbär med peppriga aromer och ett stänk av läder och choklad. Mysigt vin i både doft och smak och ett mycket runt format vin som passar till både grillat och märkt nötkött och vilt som hjort och rådjur. Detta vin har fått mogna på franska ekfat under primär och sekundär jäsning i 22-24 månader och är färdigt att drickas nu men kan likväl lagras i 15 år. Vinet har nominerats till 5 stjärnor i Platter's Guide 2019.Producenten:Longridge Wine Estate eller Longridge Wynlandgoed som det heter i Stellenbosch, Sydafrika, ligger på sluttningarna av Helderberg Mountain nära Stellenbosch, Sydafrikas mest kända vinregion och här skapar producenten en serie med prisbelönta organiska viner som är ekologiskt och bio-dynamiskt odlade. Vinmakarna Jasper Raats och Aldo van der Laan heter ägarna till dessa 50 ha vingårdar som grundades i Stellenbosch 1841. Man odlar bl a Chenin Blanc, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Pinotage, Syrah och Cabernet Sauvignon med biodynamiska och organiska odlingsmetoder helt fria från artificiella bekämpningsmedel, herbicider, fungicider och gödningsmedel.
Faktaruta
Producent:Longridge Wine EstateAlkohol:15 % ol.Region:Helderberg, StellenboschDruvor:SyrahStorlek:750 mlÅrgång:2015Artikel:2068Pris:199 kr

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:129 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:187 kr