Smak:Margaret River präglas av ett måttligt maritimt klimat med heta, torra somrar och kalla, våta vintrar vilket resulterar i detta välbalanserade och fruktiga vin med fatkaraktär samt inslag av svartavinbär, choklad, plommon, kaffe, ceder och örter. Vinet kan drickas direkt men även sparas i upp till 10 år.Producenten:Forester Estate är en familjeägd producent i Yallingup, som befinner sig i norra Margaret River i Western Australia. Företaget startades av familjen McKay 2002 och det är ett vineri av den nya generationen som strävar efter att visa de regionala karaktäristikerna från norra Margaret River i vinerna. Egendomen är omgiven av stora Eukalyptusträd som en gång stödde skogshandeln som grundades 1850. Denna handel var industrin som öppnade upp den robusta marken kring Leeuwin-Naturaliste-åsen och skapade många jobb för de nyanlända vilket i tur även gav producenten sitt namn.

Faktaruta

Producent:Forester EstateAlkohol:14 % ol.Region:Margaret River, Western AustraliaDruvor:92 % cabernet sauvignon , 4 % cabernet franc och 4 % petit verdot.Storlek:750 mlÅrgång:2014Artikel:6486Pris:179 krKöp på Systembolaget

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:109 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:159 kr
Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.
Artikel:2298Pris:139 kr