Fransac XO från Maison Roullet-Fransac
Smak:Fransac XO är en konjak som är enbart producerad med "eaux-de-vie" som kommer från konjaksdruvorna Ugni Blanc och Folle Blanche. Konjaken har en palett av ljuvligt mjuka aromer med toner av vita persikor och violer samt aningens kryddad med kanel. Man känner också en distinkt träarom som påminner om när man som barn doftade på morfars cigarrlåda. Till sist finns en svag doft av torkad citrus med mynta och ingefära som ger konjaken en utpräglad frisk profil. En mycket smakfull konjak med fruktig mjukhet, bra balanserad och som ger en bra komplexitet och kropp.Producenten:Roullet Fransac Cognac XO grundades 1838 av Roullet-familjen och ligger i området Fins Bois, Petite Champagne och Grande Champagne, en vinproducerande delregion inom Cognac Petite Champagne och Grande Champagne. Här produceras konjak och likör av hög kvalitet och i en småskalig produktion med druvor som odlas på Cognacs största och bästa terroir. Här skapar man en fantastisk "eaux-de-vie" som Cognac Fransac. Den finns i olika årgångar och det är fortfarande småskalig produktion.
Faktaruta
Producent:Maison Roullet-FransacAlkohol:40 % ol.Region:Fins Bois, CognacDruvor:Ugni Blanc, Folle BlancheStorlek:700 mlArtikel:226Pris:601 kr

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:129 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:187 kr