Lacourte-Godbillon från Lacourte-Godbillon
Smak:Denna rosé champagne har en härlig ljus- laxrosa färg, med en intensiv doft av röda fruktaromer (svarta vinbär och smultron). Champagnen har en riklig smak av röda frukter samt en viss sötma och en frisk och elegant eftersmak.Producenten:Champagnehuset Lacourte-Godbillon startades efter andra världskriget, 1947, då nuvarande ägarens far- och morföräldrar köpte sina egna vingårdar för att göra och sälja Champagne under märkena Lacourte-Labasse och Godbillon-Marie. Nuvarande ägarens föräldrar producerade sin första skörd 1968 och slog då ihop de två champagnenamnen till ett, nämligen: Lacourte-Godbillon. I början producerade de enbart ett tusental flaskor per år. Fadern insåg dock att högkvalitativ Champagne enbart kan framställas av druvor från välskötta vingårdar. Hela hans karriär dedikerade han därefter till att förbättra kvalitén på arbetet i vingårdarna. 2006 tog nuvarande ägare Géraldine och hennes man Richard över efter att ha arbetat inom näringslivet på chefspositioner. De beskriver den nya sysselsättningen som en total uppenbarelse!
Faktaruta
Producent:Lacourte-GodbillonAlkohol:12 % ol.Region:ChampagneDruvor:100 % pinot noirStorlek:750 mlÅrgång:NaturkorkArtikel:7611Pris:275 kr

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:129 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:187 kr