Lupulus Brune från Brasserie Lupulus
Smak:En mellanmörk till mörk, elegant och nyanserad belgisk ale i traditionell stil. Brasserie Lupulus signatur öl – Lupulus Brune. En elegant och nyanserad belgisk ale i traditionell stil. En mellanmörk öl som skiljer sig från andra mörka ales för att den har en mild karaktär samt en liten hint av citrus på slutet. Lupus Brune är gjort på humlet ’cascade organic hops’ och så har producenten haft i lite apelsinskal på slutet av produktionen för att ge den sin unika karaktär.Producenten:Lupus Brewery har endast funnits i 13 år, men på denna korta tid har dom lyckats bli en av dom mest välkända bryggerierna i Belgien. Allt startade med att Lupus skulle brygga öl till den lilla restaurangen som låg vägg i vägg med bryggeriet. Sedan några år senare så bestämde sig bryggeriet för att skapa en ny öl. Dom ville kunna erbjuda en traditionell öl med en unik smak. Regionen där bryggeriet ligger gav producenterna inspiration till det dom var ute efter. Bryggeriet ligger i en vacker gammal bondgård från 1800-talet i Ardennes. Byggnaden ligger omringad av gröna fält intill en sötvattenström. Man vet att det bodde mycket varg i Ardennes förlänge sedan. Vissa påstår att vargarna kom från Slovenien där även några av världens bästa humle växer. Det är denna historia som Brasserie Lupulus byggde sin nya öl : Lupulus. Namnet kommer från det latinska ordet för humleväxten : Humulus Lupulus som betyder ’liten ödmjuk varg’.
Faktaruta
Producent:Brasserie LupulusAlkohol:8,5 % ol.Region:BelgienDruvor:Kornmalt, humle, socker och kryddor.Storlek:330 mlÅrgång:kapsylArtikel:150003Pris:32,90 kr

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:109 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:171 kr