Marquês de Marialva Reserva från Adega Cooperativa de Cantanhede
Smak:Vinet Marquês de Marialva Reserva är framställt av tre druvor: den lokala smakfulla druvan Baga samt Touriga Nacional och Aragonez. Bouqueten i detta torra vin är varm, mycket elegant och komplex samt består av smakfulla mogna mörkröda frukter och bär som körsbär och plommon, söt björnbärssylt och mysiga kryddor med toner av balsamico, tobak, rök, lakrits och vanilj. Självklart också fylliga fataromer och jordiska mineraltoner! I gommen övertygar tydliga polerade tanniner och en fin struktur hela vägen till den friska, saftiga och fylliga avslutningen. Passar perfekt till allt grillat kött och vilt men även till havsfångad fisk och förstås lagrade smakfulla ostar. Marquês de Marialva Reserva har lagrats minst 6 månader på franska ekfat och har skapats av den kände portugisiske vinmakaren Osvaldo Amado.Producenten:Bairrada DOC (portugisiska: Denominação de Origem Controlada) är en portugisisk vinregion med starkt brasilianskt inflytande. Regionen ligger i den västra delen av Beiras provinsen mellan den bergiga Dão-regionen och de surftvättade atlantiska stränderna. Adega Cooperativa de Cantanhede firade sitt 65-års jubileum 2019 och är ett vinkooperativ med cirka 1400 vinodlare och således den största producenten i Bairrada DOC. Här producerar man strax över 1 miljon flaskor mousserande vin och 4 miljoner andra viner under klassificeringarna DOC, IGP Beira Atlântico samt IGP Beira Atlântico. Producenten tillverkar cirka 30% av den totala produktionen i regionen och man lyckas få mer än hälften av sin produktion certifierad under Bairrada DOC. Man exporterar idag till hela världen med särskild tonvikt på Kanada, USA, Sydamerika, Europa och Afrika.
Faktaruta
Producent:Adega Cooperativa de CantanhedeAlkohol:13 % ol.Region:Bairrada DOCDruvor:50% Baga, 30% Aragonez och 20% Touriga NacionalStorlek:750 mlÅrgång:2013Artikel:2540Pris:149 kr

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:129 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:187 kr