Smak:Det granatröda läckra Vino Nobile di Montepulciano är ett kraftigt rött vin som är mycket smakfullt och relativt tanninstint vin som har en bra balans mellan tanninerna och de fruktiga nyanserna. Smaken är sammetslen med mycket fin fruktig och djupt komlex bouquet av lila toner av viol och mogna mörka plommon och färska örter. Ett vin med kraft och spänst som passar utmärkt att servera till kött, pastarätter och de flesta rätterna med tryffel, porcini och murklor.Producenten:Välrenommerade producenten Cantina Del Giusto är en liten vingård som ligger nära foten av Montepulciano i området Acquaviva och drivs av familjen Del Giusto sedan tre generationer. Namnet San Claudio II kommer från namnet på den gamla vingården och som användes länge för vinframställning och vinlagring. Historien börjar med Giulio Del Giusto, när han 1930 envist och ned stor passion började producera vin i källare. Inte ens andra världskriget stoppar honom och år 1950 börjar han producera vin på vingården och involverar sin son Piero som i sin tur lämnar över gården till barnbarnet 2012. Vino Nobile di Montepulciano är ett rött vin med status DOCG – Denominazione di Origine Controllata e Garantita sedan 1980. Det kända Toscanavinet i detta område framställs huvudsakligen av druvan Sangiovese minst 70% och det lokala namnet på druvan är Prugnolo Gentile med en mycket unik smak för området och sin terroir. Här blandas Sangiovese med druvsorterna Canaiolo Nero (10% -20%). I Vino Nobile di Montepulciano är det 10% och sedan en liten mängd av den lokala druvan Mammolo som i detta fall är 5%. Vinerna lagras i minst 1 år på ekfat, 3 år för en riserva.

Faktaruta

Producent:Cantina Del GiustoAlkohol:14,5 % ol.Region:DOCG Vino Nobile di MontepulcianoDruvor:85% Sangiovese (Prugnolo Gentile), 10% Canaiolo Nero, 5% MammoloStorlek:750 mlÅrgång:2015Artikel:2022-01Pris:189 krKöp på Systembolaget

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:109 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:159 kr
Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.
Artikel:2298Pris:139 kr