Tierhoek Sauvignon Blanc från Tierhoek
Smak:Torr, fin och fruktig Sauvignon Blanc med subtila och eleganta smaker av gröna vinbärsblad, tropisk, syrlig passionsfrukt och mysig småblommig mineralitet som fyller gommen ändå till sista klunken. En snygg Sauvignon Blanc som inte kan jämföras med någon annan Sauvignon Blanc. I äkta fransk Loire-stil är det ett vin som visar upp alla druvans bästa egenskaper i en och samma flaska. Ett moget vin med härliga dofter och intensiva, harmoniska och fina aromer en en frisk och saftig final. Passar utsökt att serveras till en mångfald av rätter som spänner från fisk och skaldjur till en läcker krämig pasta.Producenten:Det som är så speciellt med WO Piekenierskloof är att det är den högst belägna vinregionen i Western Cape i Sydafrika om ligger ungefär mellan 600 - 800 meter i ett ganska coolt klimat och i den delen av bergskedjan som bildades mellan Karoo och Atlanten. Här finns en sandsten, skifferjord och en liten mängd lera., en jordmån om är helt perfekt för att odla Sauvignon Blanc. Den kände producenten Tierhoek är definitivt en av de högst belägna Sauvignon Blanc vingårdarna i Sydafrika på hela 760 meters höjd över havet och har och den enda funktionella vinkällaren i hela Piekenierskloof. Svala nätter luckras upp av varma dagar. Området är ett av de mest soliga områdena på jorden och som ger förutsättningar för druvan Sauvignon Blanc att verkligen frodas i sitt revir och vinerna blir extra fruktiga och saftiga. Tierhoek grundades 2001 och har vinodlingar på 16 ha. Namnet Tierhoek betyder ”vid en bergsvägg Leopardens hörna” och syftar på leoparder som fortfarande finns i området idag och som strövar omkring i ett hörn vid en bergsvägg i närheten. Den inflygande vinmakaren är Roger Burton. Roger har arbetat för Tierhoek sen 2006 med betoning på terroirdrivna viner. När Roger inte är på plats, ansvarar gårdschefen, Ryno Kellerman, och källarmästaren, Basie Snyers, för vinproduktionen. Man odlar Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Chardonnay, Grenache, Syrah och Mourvedre.
Faktaruta
Producent:TierhoekAlkohol:14 % ol.Region:WO Piekenierskloof, SADruvor:Sauvignon BlancStorlek:750 mlÅrgång:2017Artikel:6468-01Pris:139 kr

Relaterade produkter

Vidiano

Vidiano

Här har vi ett mycket fruktigt vin men det är samtidigt, nyanserat i smaken och man hittar ananas, nätmelon, honung, gula päron, vita persikor, mandarin och örter i smaken.
Artikel:4692Pris:129 kr
Killer Red

Killer Red Merlot

Ett druvtypiskt vin med balanserad fatkaraktär. Killer Red Merlot är ett sant äventyr som kommer översvämma din gom med en fantastisk smakupplevelse och en integrerad tanninstruktur. Ett vin som för tankarna till torkade körsbär, kryddnejlika och cederträ samt inslag av mörk choklad.
Artikel:91805Pris:187 kr